Un prim pas spre unghiile perfecte

anato_unghie_300          Ingrijirea unghiei este cea mai importanta pentru un aspect ingrijit si fara cusur. Asa cum in cazul make-upului este important sa ai un ten ingrijit, hranit, acelasi lucru putem afirma si despre unghii. Ne miram de foarte multe ori de ce se exfoliaza unghia/oja, de ce avem cuticulele franjurate,crapate,  sau de ce unghiile noastre nu arata bine indiferent de ce am face.

  1. In primul rand unghia are si ea nevoie de ingrijire si hranire asa ca nu uitati sa folositi crema hranitoare pentru maini si unghii, nu este un moft!
  2. Cuticulele au nevoie de ustensile mereu curate si in foarte buna stare – nu tocite sau invechite. In cazul in care doriti sa evitati taierea cuticuleleor, una din noile metode de indepartare a acestora cu ajutorul cremelor sau a solutiilor speciale este foarte eficienta si o recomand in detrimentul folosirii ustensilelor de taiat. Este de asemenea foarte important sa nu uitati de uleiul pentru cuticule, care va face pielea din jurul unghiei proaspat agresata dupa indepartarea cuticulei sa arate ingrijit, nu franjurat sau uscat. Un ulei de cuticule parfumat va rasfata cu atat mai mult unghiutele si va va incanta si mirosul o perioada destul de lunga de timp.
  3. Importanta este si forma unghiei pentru care optam, foarte importanta si foarte putin mentionata. Asa cum putem foarte usor sa alegem o forma indrazneata, in trend de dragul modei si sa constatam ca nu ni se potriveste deloc, la fel putem avea impresia ca forma naturala de crestere sau cea pentru care am optat dintotdeauna este cea perfecta pentru noi dar ne putem insela. Nu putem afirma ca exista mituri legate de alegerea formei unghiilor in functie de anumite criterii insa e bine de stiut ca persoanele cu degete groase au dificultati in alegerea corecta si potrivita a formei unghiei spre deosebire de cele cu degete subtiri. Voi reveni cu informatii detaliate si imagini pentru a va usura alegerea corecta a formei unghiei.

Desktop4

Advertisements

One thought on “Un prim pas spre unghiile perfecte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s